Dacă v-ați achiziționat un aranjament floral cu o plană aeriană, instrucțiunile de îngrijire sunt foarte simple. Urmați acești câțiva pași pentru a vă asigura că plăntuța voastră trăiește fericită.

În ultima vreme aceste recipiente au devenit foarte populare datorită designului simplu ce atrage atenţia asupra plantei. Este o metodă care se potriveşte cu mai multe stiluri/ designuri de interior.

Cu cât globul este mai mare cu atât poţi acordă mai multă grijă plantei.

tillandsia-glob-sticla
Tillandsia – Glob Sticlă

Când o cumpăraţi, scufundaţi planta 20-30 de min. în apă. Aspectul pe care îl va avea după reflectă “fericirea” acesteia.

  1. Lăsaţi planta să se usuce aproape în totalitate înainte de a o plasa înapoi în glob.
  2. Pulverizaţi planta o dată la 4-5 zile, 2-3 pufuri dacă globul e mic şi mai multe dacă acesta este mai mare şi are deschidere. Trebuie să le udaţi în funcţie de timpul de uscare pe care îl observaţi, dacă aceasta este prea umedă va muri.
  3. Aduceţi-va aminte cum arată plantă după scufundarea în apă. Dacă şi-a pierdut acest aspect repetaţi punctul 2. NU UITAŢI să o lăsaţi să se usuce înainte de a o plasa în glob.
  4. Nu aşezaţi globul lângă un geam care primeşte lumina direct de la soare. Globul va intensifica lumina şi căldura.

Cele mai potrivite plante pentru globurile de sticlă sunt: IONATHA, VICTORIANA, FUNKIANNA, SM JUNCEA, iar BUTZII este potrivit pentru globurile mai mari. Toate plantele pe care le comercializăm la Fly Garden sunt potrivite pentru păstrarea în bol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *