O plană aeriană plasată în grădină sau pe terasă afară se îngrijește foarte ușor, citește în continuare ca sa aflii cum se procedează.

Lumina

Aceste plante au nevoie de lumină, dar nu de intensitate mare/ filtrată. În lunile de vară nu trebuie lăsate în lumina directă de la soare, deoarece se pot usca/ arde. În perioada Noiembrie-Martie pot fi lăsate direct la soare. Cel mai bun loc pentru a le creşte în afara casei este o seră, sau un spaţiu ferit de îngheţ şi lumină puternică.

Apa

În mod normal, planta ar trebui udată complet de 2-3 ori pe săptămâna. Acest lucru poate varia în funcţie de ambient: mai des în ambient călduros şi uscat şi mai rar în cel umed şi răcoros. Plantele ar trebui să primească destulă lumina şi circulaţie a aerului pentru a se usca mai repede de 4ore. Pulverizarea nu este suficientă, dar poate fi benefică între zilele în care o udaţi în mod obişnuit, mai ales în climatele uscate.

Plantele aeriene pot supravieţui fără probleme şi două săptămâni fără dumneavoastră dacă, de exemplu, plecaţi în vacanţă. Pentru că acest lucru să fie posibil este necesară doar puţin mai multă grijă din partea dumneavoastră, adică să nu uitaţi să le udaţi bine înainte de plecare: le scufundaţi timp de 30-60 de minute, repetaţi acest pas şi când vă întoarceţi.

ATENŢIE!

Dacă planta este într-un bol, nu uitaţi să îl goliţi de apă. Plantele nu vor supravieţui în apă.

Dacă frunzele plantei încep să se curbeze este un semn că au nevoie de hidratare mai frecventă şi/ sau de durată mai mare.

Circulaţia aerului

După ce o udaţi, plantă trebuie să primească destulă lumina şi aer încât să se usuce mai repede de 4 ore. Plantele nu trebuiesc păstrate unde tot timpul.

Temperatura

Temperatura optimă pentru aceste plante este de 10-30 grade C.

Fertilizarea

Fertilizantul ar trebui aplicat de 2 ori pe luna. Acesta este bun pentru înflorire şi reproducere. Dacă nu folosiți efrtilizant nu este nici o problemă, planta se dezvoltă normal. Acesta ajută la dezvoltarea ei mai rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *