O plană aeriană plasată în casă se îngrijește foarte ușor, citește în continuare ca sa aflii cum se procedează.

Lumina

Aceste plante au nevoie de lumină, dar nu de intensitate mare/ filtrată. În lunile de vară nu trebuie lăsate în lumina directă de la soare, deoarece se pot usca / arde. În perioada Noiembrie-Martie pot fi lăsate direct la soare.

ATENŢIE! Copacii, jaluzelele şi alte obstacole pot priva plantele de necesarul de lumină. Aşezaţi-le nu mai departe de 3 metri distanţă faţă de geam.

Lumina artificială

Spectrul complet de lumină artificială (fluorescentă) este cea mai bună. Plantele ar trebui să fie la o distanţă cuprinsă între 15-90 cm de sursa de lumină, care ar trebui să fie programată să lumineze doar 12 ore pe zi.

Apa

În mod normal, planta ar trebui udată complet de 2-3 ori pe săptămână. Acest lucru poate varia în funcţie de ambient: mai des în ambient călduros şi uscat şi mai rar în cel umed şi răcoros. Plantele ar trebui să primească destulă lumină şi circulaţie a aerului pentru a se usca mai repede de 4 ore. Pulverizarea nu este suficientă, dar poate fi benefică între zilele în care o udaţi în mod obişnuit, mai ales în climatele uscate.

Plantele aeriene pot supravieţui fără probleme şi două săptămâni fără dumneavoastră dacă, de exemplu, plecaţi în vacanţă. Pentru ca acest lucru să fie posibil este necesară doar puţin mai multă grijă din partea dumneavoastră, adică să nu uitaţi să le udaţi bine înainte de plecare: le scufundaţi timp de 30-60 de minute, repetaţi acest pas şi când vă întoarceţi.

ATENŢIE! Dacă planta este într-un bol, nu uitaţi să îl goliţi de apă. Plantele nu vor supravieţui în apă.

Dacă frunzele plantei încep să se curbeze este un semn că au nevoie de hidratare mai frecventă şi / sau de durată mai mare.

Circulaţia aerului

După ce o udaţi, planta trebuie să primească destulă lumină şi aer încât să se usuce mai repede de 4 ore. Plantele nu trebuie păstrate unde tot timpul.

Temperatura

Temperatura optimă pentru aceste plante este de 10-30 grade C.

Fertilizarea

Fertilizantul ar trebui aplicat de 2 ori pe lună. Acesta este bun pentru înflorire şi reproducere. Nu se întâmplă nimic rău dacă nu folosiți fertilizant, acesta ajută doar la dezvoltarea mai rapidă a plantuței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *